På måndag startar Västra Sörse

14 March, 2019 Nya Projekt

Västra Sörse - Tage & Söner 

Projektet består av 224 lägenheter strax söder om Varberg. TORU kommer montera innerväggar samt komplettera utfackningsväggen. 

2017 gjorde TORU sitt första jobb för T&S - Ekobilen i Halmstad. Vi kommer ha en bemanning p5-8 gubbar under hela projektet. Enligt tidplan ska gipsentreprenaden vara färdig hösten 2020. Det ska bli roligt att återigen få visa upp oss på hemmaplan och vi hoppas att samarbetet med T&S kommer förstärkas.

/Pontus Flatum

Geely inovation Centre

15 February, 2019 Nya Projekt

2018 gjorde vi vårt första projekt för BRA Bygg - Åby Arena. Ett projekt där både vi och BRA var väldigt nöjda med samarbetet. Som en följd till detta så har vi nu kommit fram till ett avtal om Geely Inovation Centre där vi kommer montera innerväggar på två av kontorsplanen. Arbetet pågår mellan vecka 11-20 vilket innebär väldigt högt tempo. 3000 kvadratmeter vägg är det som ska upp!

Från BRAs hemsida

BRA Bygg har tecknat avtal för ett av de största byggprojekten i sitt slag i Göteborgsregionen någonsin – byggnationen av Geely Innovation Center i Göteborg.
BRA Bygg kommer att uppföra en fastighet på 70 000 – 80 000 m2 när Geelykoncernen etablerar på Lindholmen Science Park.

Under byggtiden kommer 300-400 personer arbeta heltid med projektet. Första delen av etableringen räknas vara färdig 2020 och pågå ytterligare något år längre.

BRA Teknik är, på uppdrag av BRA Bygg, huvudkonstruktör och ansvarar för dimensionering samt framtagande av handlingar för bland annat grundläggning, stålstomme och platsgjutna konstruktioner.

Fastigheten kommer att inrymma arbetsplatser för minst 3500 personer som kommer att arbeta med innovationer inom automotive – som en del av det västsvenska fordonsklustret. Lokaliseringen är noggrant vald med tanke på Lindholmen Science Park höga koncentration av kompetens på området

Årskrönika 2018

18 December, 2018 Nya Projekt

Årskrönika 2018

Ett år att minnas!

Året började inte riktigt som vi hade tänkt oss. Vi hade tuffa projekt, framförallt Öjersjö Glänta. Det innebar en slitsam period fram till mars. Vi slutförde även Lindholmskajen för PEAB under vårkanten. Sedan vände kurvan totalt och det började med Åby Arena för BRA bygg. Projektet bestod för vår del av 4 våningar i det nybyggda hotellet. Detta var vårt första projekt för BRA och vi fick väldigt bra intryck och förutsättningar redan från början. Trots att vi fick starta några veckor senare än vad som var sagt så kunde vi jobba ikapp och förbi tidplanen.

Christian Torstensson styrde projektet på ett fint sätt samtidigt som han älskade att titta på utsikten.

 

Under året har även Uggleberget pågått i full fart. Vi har haft en bemanning mellan 8-10 gubbar under nästan hela året och avverkat drygt 150 lägenheter. Det innebär att projektet nästan kommit halvvägs! Projektet i sig har haft en tuff tidplan men våra montörer gör ett utomordentligt jobb. TUVE som är entreprenör håller en god stämning och ordning på bygget vilket gör allt mycket lättare! 

Martin gör ett utmärkt jobb som förman på Uggleberget. Jämte honom ser vi vår glädjespridare Jan.

Chalmers Science Park

När sommaren var på ingång drog vi även igång med vårt tredje projekt för partneringspecialicten ByggDialog. En nybyggnad av ett kontorskomplex i Johanneberg. På grund av att projekteringen sker samtidigt som vi är där och jobbar så har det varit en speciellt projekt med många frågetecken. Dock har det blivit bättre med tiden och projektet börjar gå mot sitt slut. Fredrik är vår förman på plats om ser till att allt flyter på!

Åkanten

Innan semestern startade även Åkanten 2 för RA Bygg. Projektet är en ombyggnad av gamla Partillehallen, till lägenheter i 4 våningar. Projektet kommer vara klart för våran del i januari. 

Mikael har gjort ett väldigt bra jobb som förman på Åkanten!


 

Vi har blivit fler!

Allt eftersom orderstocken fylldes på så kände vi att vi behövde bli fler. Därför anställdes 3 stycken nya unga förmågor.

Albin Liljengren - Den drygt 20-åriga snickaren valde att ansluta till TORU i november. Han kommer senast från Varbergs Betongbyggen.

Roger Karlsson - Den 30-årige Stamnaredssonen anslöt till vårt gäng i somras. Lagom till jul väntar han sitt andra barn.

Joakim Johansson - Varbergs näst snyggaste rödhåriga kille valde äntligen att börja på TORU där han blir upplärd av kompisen Jon.


 

TORU ON TOUR

Innan sommaren hade börjat så behövde vi ladda batterierna så vi bytte ut skruvdragana mot padelrack. 25 snygga gubbar tog planet till Alicante där vi spelade padel, volleyboll, solade, badade, åt och drack. En fantastisk resa ur många perspektiv. 

Johan och Pontus njöt av padeln i det fina vädret.

Jonas var också nöjd med resan och vädret. Kan det vara Sveriges snyggaste projektchef?


 

Höst/vinter

2017 monterade vi väggar åt SERNEKE på Brf Salteriet. Efter ett gott samarbete skrev vi även kontrakt på nästa etapp - Brf Skaftö. Projektet startades i höstas och kommer vara slut i början av januari. Även detta projekt har gått bra och grabbarna har gjort ett kanonjobb med Cliff i spetsen.

Vi har även startat på vårt andra projekt för Halmstadbaserade MTA Bygg & Anläggning. Jon Fahlen fick chansen att hålla i sitt första projekt och han gör det med den äran. Från början var kontraktet endast på 2 av 5 trapphus men nu har vi blivit tilldelade dubbelt så mycket - kul tycker vi!


Framtiden

Nästa år ser lovande ut! Uggleberget kommer fortsätta under hela året samtidigt som vi i vår kommer starta upp båda Västra Sörse i Varberg och Kv Gråsejen i Mölndal. Vi fick även ett nytt projekt för BRA i dagarna där vi kommer bygga kontor i 2 plan under vår/sommar.

 

Ett stort tack till anställda, samarbetspartners och entreprenörer för i år och vi önskar alla en god jul och ett gott nytt år!

 

 

 

TORU anställer

16 August, 2018 Reportage

Roger Karlsson - Den snart 30-åriga Stamnaredssonen har senaste åren jobbat som golvläggare. På fritiden spelar Roger fotboll i Lilla Träslöv när han inte leker med sin dotter Stella. På julafton ska han även bli far för andra gången!

Peter Lanai - Under många år har Peter drivit sitt eget lackföretag. Nu väljer den snart 50-åriga Varbergaren att testa en ny bransch. En driven gubbe med en 30-årings kropp ansluter under augusti till vårt härliga team!

Nu lämnar vi Åby Arena

13 August, 2018 Reportage

Åby Arena - BRA Bygg

Nu har vi färdigställt plan 7-10 på Åby Arena.

Ett projekt som har flutit på bra och vi han även med att gipsa en del innerväggar på plan 15-16.

Detta var vårat första med förhoppningsvis inte sista för BRA Bygg som har visat sig vara en riktigt bra entreprenör att jobba för.

Bra jobbat alla inblandade!